Έχετε ερωτήσεις, σας απαντάμε...

Πως φτάνω στο Βόλο και στη βάση?
+
-

 Καλώς ήρθατε στο Βόλο, με 3 διαφορετικούς τρόπους:

  • Αεροπορικώς: Αποτελεί την ιδανική επιλογή για κατοίκους της Ευρώπης. Απο τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL Airport) συνδέεται με 6 Ευρωπαικές πόλεις. Ανατρέξτε στη σελίδα μας Η Περιοχή μας και κάντε κλίκ στο εικονίδιο του αεροδρομίου, ώστε να ενημερωθείτε για τις πτήσεις ή ρωτήστε μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας, για να σας ενημερώσουμε.
  • Με Λεωφορείο: Ο Βόλος συνδέεται με αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα με καθημερινά δρομολόγια. Μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Βόλου, ώστε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια (www.ktelvolou.gr/en/home/)
  • Με ΙΧ: Με πολύ εύκολη πρόσβαση από την Εθνική Οδό (E75), μέσω της εξόδου ”Βόλος-Βελεστίνο” προς την πόλη.

Καλώς ήρθατε στη βάση μας, με 3 διαφορετικούς τρόπους:

  • Προσθέστε την υπηρεσία ”Μεταφορά αεροδρομίου” στην κράτηση του ναύλου σας, αν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο VOL ή SKG. Ο οδηγός της NOSTALGIA Sailing θα σας περιμένει στην αίθουσα αφίξεων όπου θα σας παραλάβει και θα σας οδηγήσει κατευθείαν στη βάση μας και είστε έτοιμοι για το check-in!
  • Με ταξί από οποιοδήποτε σημείο της πόλης
  • Με τα τοπικά λεωφορεία
Πως μπορώ να ενημερωθώ για τα μέτρα του Covid-19 που ισχύουν κατά την ναύλωση σκάφους?
+
-

Κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων ετών, έχουν εφαρμοστεί διαφορετικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής σκαφών. Ο υπεύθυνος κρατήσεων της εταιρείας μας θα σας ενημερώσει για όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά την περίοδο της ναύλωσης που έχετε κάνει κράτηση και θα επικοινωνήσει κατευθείαν μαζί σας αν οποιοδήποτε από αυτά τα μέτρα αλλάξουν στην πορεία, μέχρι και την ημέρα που θα παραλάβετε το σκάφος.

Τι πιστοποιητικά χρειάζομαι για εκμίσθωση σκάφους?
+
-

Για ατομικές ναυλώσεις (bareboat) είναι απαραίτητο να είστε κάτοχοι διπλώματος χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους (δίπλωμα skipper). Το δίπλωμα θα πρέπει να έχει εκδοθεί απο αναγνωρισμένη Αρχή και να είναι ενεργή η περίοδος ισχύος του.

Για τις ατομικές ναυλώσεις χρειάζεται και η παρουσία 2ου ατόμου, με την ιδιότητα του βοηθού χειριστή σκάφους. Για το βοηθό απαιτείται είτε η κατοχή διπλώματος χειριστή, είτε η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης όπου θα πιστοποιεί την επαρκή εμπειρία του στο χειρισμό ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Σε περίπτωση που δε διαθέτετε δίπλωμα skipper ή νιώθετε πως η εμπειρία σας δεν είναι αρκετή για το ταξίδι που ονειρεύεστε, υπάρχει πάντοτε η επιλογή της εκμίσθωσης ενός επαγγελματία skipper, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε χωρίς κανένα άγχος τις διακοπές σας!

Τι είναι τα υποχρεωτικά Extras?
+
-

Τα Υποχρεωτικά περιλαμβάνουν τη παροχή εξωλέμβιας μηχανής και την Εγγύηση του σκάφους

Όταν παραλάβετε το σκάφος σας, θα το βρείτε εξοπλισμένο με μια εξωλέμβια μηχανή (Hidea, 2,5 HP, 4-stroke, 72κ.κ.) για περισσότερη άνεση και ασφάλεια κατά τη χρήση του dinghy (βοηθητικό βαρκάκι).

Η Εγγύηση πρόκειται για ένα ποσό που κρατείται ως εγγύηση για την μίσθωση του σκάφους κατά τη διαδικασία της παραλαβής και επιστρέφεται κατά την παράδοση του σκάφους, εφόσον δεν έχουν προκύψει ζημιές ή απώλεια εξοπλισμού κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Το ποσό της εγγύησης πληρώνεται την ημέρα της παραλαβής του σκάφους στη Βάση μας, είτε με μετρητά, είτε με κάρτα και επιστρέφεται στον ναυλωτή κατά τον ίδιο τρόπο την ημέρα της παράδοσης.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης βλάβης που έχει προκληθεί από τον ναυλωτή ή απώλεια εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της ναύλωσης, ο ναυλωτής συμφωνεί να αφαιρεθεί το απαραίτητο ποσό για την επισκευή της ζημιάς ή την αντικατάσταση του εξοπλισμού απο το ποσό της Εγγύησης.

Υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί για την ναύλωση σκάφους?
+
-

Απολύτως κανένας!

Η ιστιοπλοΐα αποτελεί τρόπο ζωής για όλους μας και εμείς είμαστε από τους πρώτους που υποστηρίζουμε τη συμμετοχή όλων στην εμπειρία της ιστιοπλοΐας, από ηλικίες 1 μηνών έως και … 100 ετών!

 

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να ναυλώσω ένα σκάφος?
+
-

Τα σκάφη εκμισθώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Η μικρότερη διάρκεια ναύλωσης σύμφωνα με την πολιτική της NOSTALGIA Sailing δεν μπορεί να είναι μικρότερη της 1 εβδομάδας και δεν μπορεί, επίσης, να υπερβαίνει το διάστημα των 4 εβδομάδων.

Ανάλογα το διαθέσιμο χρόνο σας για διακοπές και τους προτιμώμενους προορισμούς σας, ο υπεύθυνος κρατήσεων της NOSTALGIA Sailing θα χαρεί να σας συμβουλεύσει ατομικά για τη βέλτιστη διάρκεια της ναύλωσης σκάφους, σύμφωνα με τις ανάγκεσ σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ναυλώσετε σκάφος για χρονική διάρκεια εβδομάδας + ημέρες, αυτό μπορεί να κανονιστεί, αλλά η χρέωση σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί την εβδομαδιαία πολιτική. Δηλαδή, ένα ναύλο 10 ημερών θα χρεωθεί ως ναύλο 2 εβδομάδων ή ένα ναύλο 18 ημερών θα χρεωθεί ως ναύλο 3 εβδομάδων. Φυσικά, όλες οι εκπτώσεις για ναύλα 2 ή 3 εβδομάδων ισχύουν κανονικά για όλες τις περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της ναύλωσης εβδομάδας+ημέρες, ύστερα απο τηλεφωνική συννενόηση με τον υπεύθυνο βάσης μας, θα σας περιμένει την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε να επιστρέψετε, ώστε να σας βοηθήσει να δέσετε στη βάση μας και να προχωρήσετε στο check-out

 

Έχω υποστήριξη κατά τη διάρκεια των διακοπών μου?
+
-

Φυσικά έχετε!

Το να είμαστε σε επαφή με όλους τους εν πλώ επισκέπτες της εταιρείας μας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες μας. όταν παραλάβετε το σκάφος σας απο τη Βάση μας θα σας δωθεί τηλέφωνο επικοινωνίας με Υπεύθυνο Βάσης, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 24/7 για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει σχετικά με το σκάφος.

Επίσης, στο σκάφος μας θα βρείτε και αυτοκόλλητο με κωδικό QR, το οποίο μπορείτε να σκανάρετε με το κινητό σας τηλέφωνο και θα εμφανίσει αυτόματα τα στοιχεία του Υπεύθυνου Βάσης, ώστε να τον καλέσετε άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ CHECK-IN / CHECK-OUT
+
-

CHECK-IN:

Κατά τη διάρκεια του check-in, ο Base Manager θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με το σκάφος μας και να γνωρίσετε τον εξοπλισμό του και τη θέση τους μέσα στο σκάφος. Συστήνεται στη διαδικασία αυτή να συμμετέχει μόνο ο σκίππερ και ο Base Manager. Η διάρκεια του check-in εκτείνεται απο 40 λεπτά έως και 1 ώρα, αναλόγως του βαθμού εμπειρίας του ναυλωτή και της εξοικέιωσής του με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η διαδικασία του check-in γίνεται κάθε Σάββατο απο τους υπεύθυνους της βάσης μας μεταξύ 13:00 – 17:00. Μπορείτε να έχετε και Early check-in (πριν τη 13:00), ύστερα απο συννενόηση του ναυλωτή με τον υπεύθυνο βάσης μας, αν το σκάφος είναι πλήρως έτοιμο προς παράδοση.

Αργοπορημένο check-in (late check-in) μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, σε περίπτωση που φτάσετε αργοπορημένος στην πόλη του Βόλου, με επιπλέον επιβάρυνση 50€.  Στην περίπτωση αυτή, ο υπεύθυνος βάσης μας θα σας περιμένει στο σκάφος ώστε να σας παραδώσει τα κλειδιά και να μπορέσετε να διανυκτερεύσετε εντός του σκάφους για το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή στις 08:30 το πρωί θα γίνει το κανονικό check-in και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας!

 

CHECK-OUT:

Την Παρασκευή πριν το τέλος της μίσθωσης του σκάφους, ο υπεύθυνος βάσης μας θα σας καλέσει στο τηλέφωνο ώστε να ενημερώσετε για την ώρα επιστροφής σας και για να σας βοηθήσει να δέσετε στη βάση μας. Τα σκάφη θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στη βάση έως και τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, πριν το Σάββατο της παράδοσης. Η διαδικασία του Check-out γίνεται κάθε Σάββατο μεταξύ 08:30-09:00 το πρωί.

Σε περίπτωση που έχετε πολύ πρωινή πτήση και θέλετε να κάνετε το Check-out νωρίτερα απο τις 08:30, μπορείτε να το ζητήσετε απο τον υπεύθυνο βάσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
+
-

Στοιχεία Τράπεζας

Σε κάθε κράτηση με τη NOSTALGIA Sailing θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα παρακάτω στοιχεία λογαριασμού

Τράπεζα                  : ALPHA BANK

Όνομα Κατόχου    : Χαλάτσης ΝΕΠΑ

IBAN                       : GR8401403000300002002040319

SWIFT/BIC           :CRBAGRAA

Σε κάθε πληρωμή προς την εταιρεία μας, μη ξεχνάτε να σημειώνετε στα σχόλια το Ονοματεπώνυμο του ναυλωτή και τον Κωδικό Κράτησης.

 

Πολιτική Κρατήσεων

Για κάθε επιβεβαιωμένη κράτηση ο ναυλωτής οφείλει να καταθέσει στον παραπάνω λογαριασμό,

  • το 40% του συνολικού ποσού εντός 7 ημερών από την ημέρα της κράτησης, ως 1η πληρωμή
  • το υπόλοιπο 60% του συνολικού ποσού το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημέρα απόπλου του σκάφους, ως εξόφληση.

Όλα τα Extras, τα Υποχρεωτικά Extras and η Εγγύηση πληρώνονται στη Βάση μας κατά την ημέρα του απόπλου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του check-in. Η πληρωμή των Extras, των Υποχρεωτικών Extras and της Εγγύησης γίνεται μέσω μετρητών ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

 

Πολιτική Ακυρώσεων

Στην περίπτωση που ο ναυλωτής ακυρώσει επιβεβαιωμένο ναύλο, δεν προβλέπεται καμία επιστροφή χρημάτων στο ποσό που έχει ληφθεί ως εκείνη τη στιγμή.

Στην περίπτωση που ο ναυλωτής ακυρώσει επιβεβαιωμένο ναύλο λόγω ακύρωσης πτήσης τελευταίας στιγμής, το ποσό που έχει ληφθεί από την εταιρεία μας φυλάσσεται για μελλοντική χρήση και ο ναυλωτής πρέπει να προχωρήσει σε καινούρια κράτησει με νέες ημερομηνίες εντός 1 έτους από την ακυρωμένη κράτηση. Η περίπτωση αυτή διαφέρει από την περίπτωση που ο ναυλωτής χάσει για οποιοδήποτε λόγο μια κανονική πτήση.  Δεν προβλέπεται καμία επιστροφή χρημάτων στην 2η περίπτωση.

Η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να ακυρώσει χωρίς επιστροφή χρημάτων ένα επιβεβαιωμένο ναύλο, αν διαπιστώσει πως ο ναυλωτής δεν είναι συνεπής στις προθεσμίες που περιγράφονται παραπάνω.

Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει ενα επιβεβαιωμένο ναύλο στην περίπτωση που διαπιστώσει πως ο ναυλωτής δείχνει αμέλεια ή ανυπακοή προς την ελληνική νομοθεσία και τις προϋποθέσεις ναύλωσης που ισχύουν στην Ελλάδα, ή ως προς τις πολιτικές και τους όρουσ της εταιρείας. (άκυρο ή ληγμένο δίπλωμα skipper, άκυρο διαβατήριο, ναύλωση με σκοπό συμμετοχή σε αγώνες, ναύλωση με σκοπό την έξοδο από την Ελλάδα). Στην περίπτωση αυτή δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων στο ναυλωτή.

Τέλος, η εταιρεία μπορεί να προβεί σε ακύρωση επιβεβαιωμένου ναύλου στην ειδική περίπτωση που κρίνει πως το σκάφος έχει επιστραφεί από τον προηγούμενο ναυλωτή με ζημία που καθιστά μη ασφαλή την ναύλωση του και δεν υπάρχει εναλλακτικό σκάφος προς διάθεση. Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία προσφέρει διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του Βόλου και επιστρέφει το αντίστοιχο ποσό στο ναυλωτή μέχρι το σκάφος να είναι έτοιμο για απόπλου.

Σε περίπτωση που το σκάφος δεν παραδοθεί το αργότερο εως και δύο 24ωρα μετά το Σάββατο του check-in, τότε επιστρέφεται το 100% του ποσού στον ναυλωτή και αναλαμβάνει τα έξοδα για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής για όλες τις υπόλοιπες ημέρες της ναύλωσης.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑΥΛΩΣΗΣ
+
-

Ο Υπεύθυνος κρατήσεων μπορεί να δεχτεί τις κρατήσεις σας με 5 διαφορετικούς τρόπους:

  • Επικοινωνία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας (από το πεδίο Ζήτα προσφορά)
  • Στέλνοντας τις επιθυμητές ημερομηνίες μέσω του ηλ. ταχυδρομείου info@nostalgiasailing.com
  • Καλώντας στο τηλ. 6995326833
  • Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας
  • Σε συνάντηση από κοντά κατά την παρουσία μας σε εκθέσεις

Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει το σκάφος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προς ναύλωση και άκρως ασφαλές. Ο ναυλωτής έχει δικαίωμα να επεκτείνει τη διαδικασία του check-in αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο να εξοικοιωθεί με το σκάφος ή έχει περισσότερες ερωτήσεις. Με το πέρας του check-in ο ναυλωτής συμφωνεί και υπογράφει πως παρέλαβε το σκάφος σε καλή κατάσταση και οφείλει να το επιστρέψει στην ίδια κατάσταση. Γίνεται εκτενής έλεγχος του Inventory List και τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις σημειώνονται στην τελευταία σελίδα του φυλλαδίου και υπογράφονται απο το ναυλωτή και τον υπεύθυνο βάσης.

Ο ναυλωτής συμφωνεί πως οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια εξοπλισμού συμβεί κατά τη διάρκεια που έχει το σκάφος στην κατοχή του θα αφαιρεθεί από την εγγύηση.

Κατά την ημέρα απόπλου, σε περίπτωση σοβαρής βλάβης του σκάφους από τον προηγούμενο ναυλωτή που καθιστά μη δυνατή την παράδοση του, η εταιρεία θα προτείνει εναλλακτικά σκάφη στον ναυλωτή για το ταξίδι του. Τα σκάφη αυτά πρέπει να είναι της ίδιας κατηγορίας με αυτό που ο ναυλωτής είχε αρχικά ναυλώσει (monohull ή catamaran) και να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό καμπινών και τουαλετών. Η χρονολογία του σκάφους και το μοντέλο δεν είναι περιοριστικός παράγοντας. Αν υπάρχει διαφορά στην τιμή ναύλωσης του προτεινόμενου σκάφους με την τιμή ναύλωσης του αρχικού σκάφους, η διαφορά αυτή καλύπτεται από την εταιρεία και όχι από τον ναυλωτή. στην περίπτωση που υπάρχουν παραπάνω από ένα διαθέσιμα σκάφη προς ναύλωση που τηρούν τα κριτήρια, η εταιρεία θα παρουσιάσει όλες τις επιλογές στο ναυλωτή και εκείνος θα επιλέξει το σκάφος της προτίμησης του. Ο ναυλωτής δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τις προτάσεις εναλλακτικών σκαφών. Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει το ναύλο χωρίς επιστροφή χρημάτων, όπως αναφέρεται στην Πολιτική Ακυρώσεων

Απαγορεύεται ρητά η χρήση ή η συμμετοχή του σκάφους σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η μεταφορά όπλων, παράνομων ουσιών, μεταφορά μεταναστών κ.α. Απαγορεύεται ρητά η χρήση ναρκωτικών εντός του σκάφους, όπως και η διοργάνωση οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας εντός αυτού. Τέλος, απαγορεύεται η έξοδος του σκάφους από τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Η NOSTALGIA Sailing διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την Πολιτική Ναύλωσης ή την Πολιτική Πληρωμών και Ακυρώσεων, χωρίς προειδοποίηση. Οποιοσδήποτε τροποποιημένος ή πρόσθετος όρος στην περίπτωση αυτή έχει ισχύ από την ημερομηνία της δημοσίευσης. Για το λόγο αυτό, συστήνεται στους επισκέπτες μας να συμβουλεύονται πάντα την παρούσα σελίδα, πριν προβούν σε νέα κράτηση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΛΩΣΕΩΝ
+
-

Ασφάλεια σκαφών

Η NOSTALGIA Sailing καλύπτει με ασφάλεια επαγγελματικών σκαφών το στόλο της, όπως ορίζεται από την ελληνική εταιρεία για τις εταιρείες Ν.Ε.Π.Α. Η ασφάλεια καλύπτει ζημιές ή απώλειες της τάξης των 2.000 ευρώ και άνω και για το λόγο αυτό η Εγγύηση ναύλου έχει οριστεί στο ποσό αυτό. Σε περίπτωσης ζημιάς ή απώλειας εξοπλισμού άνω των 2.000 ευρώ, ο ναυλωτής δε χρειάζεται να καλύψει ποσό παραπάνω από το ποσό της Εγγύησης που κατέθεσε.

Εξαιρούνται ζημιές ή απώλειες εξοπλισμού που συνέβησαν από ιδιαίτερη αμέλεια του ναυλωτή, από σημαντικό λάθος λόγω έλλειψης εμπειρίας ή η περίπτωση εσκεμμένης δολιοφθοράς.

 

Ασφάλεια Ναύλων και Εγγύησης

Η εταιρεία μας ΔΕΝ προσφέρει ασφάλεια αποφυγής εγγύησης, ούτε ασφαλίζει με οποιονδήποτε τρόπο το ποσό της εγγύησης σας ή το ναύλο σας. Σε περίπτωση που ο ναυλωτής επιθυμεί οποιαδήποτε μορφή ασφάλειας από τις προαναφερθείσες, μπορεί να αποταθεί σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό πράκτορα.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρώτησέ μας
Right arrow ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ